Siinä hän oli. Minulle ennestään tuntematon. Nimi kuulosti ruotsalaiselta etunimeä myöten. Hän oli pukeutunut asiallisesti ja katse oli palveleva. Sellaiseksi sitä kutsuisin. Tarkoituksena oli tunnustella kaupallisen yhteistyön mahdollisuuksia. Voinko luottaa häneen?

Tapaamisen aikana mies vakuutti. Yritys oli hänen kasvojensa katseen kaltainen; palveleva. Oli aika siirtyä seuraavalle tasolle, sanoista tekoihin. Oli aika ryhtyä tekemään taustatöitä. Hän sai tehtäväkseen vakuuttaa tehtaan johto uudesta mahdollisuudesta. Ja minun tehtäväni oli vakuuttaa, että yhteistyö on mahdollinen mutta ei likikään kirkossa kuulutettu. Heidän on kilpailtava. Heidän on vakuutettava meidät vielä monesta. Ja kaiken aikaa luottamuksen on vahvistuttava. Ja niin todella kävi. Hän oli ymmärtänyt mitä luottamus merkitsee. Se on tekoja.

Henkilöstön ja myynnin tykätyt valmennukset

Kaikessa tekemisessä ollaan luottamuksen varassa. Siksi tarinallinen tuokio luottamuksen merkityksestä on kaikkia kiehtova:

  • Pienen ja ujon Edison-pojan kasvu tunnetuksi keksijäksi nojasi äidin luottamukseen poikaansa kohtaan.
  • Ylisukupolvinen tulevaisuuden usko loi luottamusta suomalaiseen sukuun, joka yhden lehmän navettatilalta ponnisti kansalliseen ja kansainväliseen menestykseen jo seuraavassa sukupolvessa.
  • Kiekkomaailman huikea rankkarispesialisti Joonas Donskoi ratkoo otteluja luottamuksen vuoksi.

Tarinoilla on sama opetus; Luottamus on liima, joka tekee ihmeitä. Työyhteisössä tai kauppaa tehtäessä se korostuu. Jokaisen työntekijän, myyjän ja ostajan eli meidän kaikkien on hyvä pysähtyä luottamuksen merkityksen äärelle.

Myyjien julkisten tarjouskilpailujen menestysvalmennus

Julkiset hankinnat on erityismarkkina. Pelkästään perinteisin opein kaupat jäävät vähiin. Tarjouskilpailussa menestyminen on mahdollista. Myyjien valmennuksessa:

  • tutustutaan julkiseen päätöksentekoon
  • valmistelun aikaiseen vaikuttamiseen
  • julkisten hankintojen pelisääntöihin
  • menestyvän tarjouksen tekemiseen
  • hankintapäätöksen oikeellisuuden arviointiin

Meiltä löytyy keinoja myös tilanteisiin, joissa tuote/palvelu on tarpeen suojata kilpailulta tai avata kilpailulle. Olemme sparranneet tarjouksen laatimisessa menestyksekkäästi.